tiistai 14. marraskuuta 2017

Aloituskokous pidetty

Ahkera kaivinkonemies on saanut paljon aikaan ja nyt, kun talotoimitus on tulossa ylihuomenna, perustuksista puuttuu enää yksi sisäpuolen täyttökerros.

Aloituskokous pidettiin tänään. Sievitalon työmaapäällikkö ja vastaava mestarimme olivat täällä meidän ja maanrakennusmiesten lisäksi. En ollut itse kuuntelemassa, mitä työmaalla puhuttiin, mutta ilmeisesti kaikki meni protokollan mukaan.

Eilen tänne ilmestyi iso postiauto ja jätti lavallisen tavaraa, muun muassa kattolyhtyyn tulevan pienen ikkunan, nauloja ja peitteitä tavaroiden suojaamiseen. Emme huomanneet sanoa kuljettajalle, että pihassa pääsee isompikin auto kääntymään ja niinpä kuski lähti peruuttamalla pois. Tänne tontille johtaa kapeahko pikkutie, jota pitkin pääsee mainiosti etuperin, mutta takaperin matka päättyi ojaan. Onneksi täällä oli myös maanrakentajien iso kuorma-auto, joka kävi auttamassa pulaan joutuneen takaisin tielle.

Tänään tontilla näytti tältä:
Iltapäivällä pihaan tuotiin vielä kasa ulkoverhouslautoja.

Eilen illalla, jo pimeässä, täällä kävi joku laittamassa työmaakyltin sekä tontin laitaan että tänne johtavan tien päähän. Jos en olisi tiennyt, mitä on tekeillä, otsalampun kajo suulin nurkalla olisi voinut säikäyttää.

Aurinko paistoi tänään hetken, mutta muuten on enimmäkseen satanut. Kaikki on märkää tai vähintään kosteaa. Lämmitin illalla saunan ja vaikka saunapuut ovat peitteen alla, ne olivat niin märkiä, että pesän sytyttäminen vaati kokonaisen sanomalehden ynnä vähän sytytysnestettä. Puut kiehuivat, eivät palaneet. Lopulta sentään onnistuin ja nyt on saunottu.

Järkevä ihminen olisi ajoittanut tämän rakennuspuuhan niin, että alkuvaiheen työt olisi tehty kesällä. Se olisi ilman muuta kaikille mukavampaa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti