tiistai 13. elokuuta 2019

Ensimmäiset kokemukset airbnb-majoittajana

Viikko sitten saimme ensimmäiset vieraat vanhaan taloomme. Kaksi nuorta naista vietti siellä yhden yön. Kun he lähtivät, vielä samana päivänä meille saapui pariskunta Hollannista. He viipyivät niin ikään yhden yön.

Ensimmäiset majoittajakokemukset ovat pelkästään positiivisia. Vieraat olivat mukavia ja kaikki sujui hyvin. Saimme jopa oikein kiittävät arvostelut, mikä on tietysti tärkeää tulevia majoituksia ajatellen.

Täyttä työtä tämä kuitenkin on. Tähän mennessä olen ensin  siivonnut koko toistasataa neliötä käsittävän talon, saunan, ulkohuusin ja pedannut sängyt valmiiksi. Vieraiden lähdettyä olen pessyt lakanat ja pyyhkeet. Mies on lämmittänyt saunan kolme kertaa. Nyt olen jo pessyt saunan toisen kerran, samoin huusin ja vielä ennen seuraavia vieraita pitää siivota talossa ja pedata sängyt. Teen sen viime tipassa, etteivät kärpäset tai muut ötökät ehdi sotkemaan paikkoja. Seuraavat vieraat, nelihenkinen seurue, tulee viikonloppuna.

Lisäksi olen yrittänyt pitää pihaa siistinä. Tämä kaikki tietysti sen varsinaisen oman työn ohessa.



Mitä tästä sitten tienaa?

Airbnb:llä on käytössä ns. älykäs hinnoittelu, mikä tarkoittaa sitä, että me asetamme alimman ja ylimmän hinnan, jonka majoitusvuorokaudesta otamme. Voimme määrätä sen mielemme mukaan, mutta ahneeksi ei pidä ryhtyä. Majoittujan maksama hinta voi  vaihdella kysynnän mukaan. Tuskinpa täällä Laitilassa mitään kysyntäpiikkejä on joten käytännössä tulemme useimmiten saamaan alimman asettamamme hinnan mikä on 40 euroa vuorokaudelta. Ylin hinta on 80 €.

Airbnb-käytännön mukaan meidän täytyy antaa kolmelle ensimmäiselle majoittujalle 20 prosentin alennus. Niinpä ensimmäiset maksoivat yhdestä yöstä täällä 32 euroa. Airbnb otti siitä välistä 1,19 euroa. Me saimme - olemme tosiaan jo saaneet rahat - 30,81 €. Kun tästä maksetaan vielä 30 prosentin pääomavero, olemme tienanneet 21,56 €.

Vuorokausihinta on aina sama, tulipa vieraita yksi tai neljä. Neljä on suurin määrä, minkä kerralla majoitamme. Emme myöskään veloita mitään lisämaksuja esimerkiksi siivouksesta.

Tässä kohtaa pitäisi ehkä sanoa, että enhän minä tätä rahan takia tee. Mutta jos rahaa ei tulisi yhtään, niin miksi ihmeessä näkisin kauheasti vaivaa ja majoittaisin vieraita ihmisiä nurkkiini?

On oikein hauskaa tienata vähän rahaa jostain, joka muuten seisoisi tyhjänä ja hylättynä kun kukaan ei tarvitse sitä. On myös mielenkiintoista tavata näitä ihmisiä ja saada tänne syrjäkulmalle vähän elämää.

Minulla on jopa vähän yrittäjämäinen olo. Keksin koko ajan kaikenlaisia ideoita, joilla voisimme kehittää tätä matkailubisnestämme. Valitettavasti ne kaikki vaativat sen verran investointeja, että kaksikymppiset on moneen kertaan käytetty ennen kuin niitä on edes nähty.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti