tiistai 17. huhtikuuta 2018

Pieni ihme ja väärinkäsitys

Eilen rakennukselle tuli kaksi maalaria ja vähän myöhemmin kaksi timpuria eli mainio Pohjanmaan kaksikko. Nyt kun eletään tiistai-iltaa, sisämaalaus on hyvällä alulla ja terassit ovat valmiit.

Muutakin on tapahtunut. Oma perheemme, suurin osa, kokoontui tänään rakennukselle ja yhteistuumin ujutimme pumpun ja aikamoisen pitkän pätkän putkea porakaivoon.

Eikä tässä kaikki. Eilen nimittäin selvisi, että olemme odottaneet putkimiehiä turhaan. Meille on siis tulossa vesikiertoinen takka ja se vaatii myös putkiasennuksia. Sievitalon putkimiehet, jotka taannoin kävivät, olisivat tehneet tarvittavat kytkennät jos ja jos - nyt en tiedä, mikä se jos tarkalleen on, mutta siitä se kumminkin jäi kiinni ja me jäimme siihen uskoon, että putkimiehet tulevat uudestaan kun ehtivät sen josin kanssa ja tekevät työn valmiiksi.

Olimme väärässä.

Uusi työpäällikkö (olen nimittänyt häntä aivan väärin työmaapäälliköksi) soitti eilen ja sanoi, että takan putkiasennukset eivät kuulu Sievitalon toimitukseen vaan meidän on itse hankittava putkimies.
Hyvä kun huomasi ja otti asiakseen, muuten olisimme odottaneet vaikka kuinka kauan.

Tapahtui myös pieni ihme: mies löysi eilen, siis eilen, putkimiehen, joka kävi tänään tekemässä työn.

Mitä opimme tästä?
Sen, että rakennuttajan pitää olla kaiken aikaa valppaana ja selvillä siitä, mikä kuuluu kenellekin.
Kuin myös sen, että tällaisen projektin aikana olisi hyvä kerran tai pari käydä toimittajan ja tilaajan kanssa läpi näitä asioita. Vaikka niistä kuinka puhuttaisiin silloin, kun kauppoja tehdään, se ei takaa, että ne muistetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti