keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Huoneet alkavat hahmottua





Väliseinien rungot on tehty. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa mittailemaan huoneiden todellista kokoa.

Jännittävää. Rakennuksella tapahtuu nyt sitä vauhtia, että viikolla 17 pidettävä näyttely alkaa tuntua mahdolliselta. Tai ainakin aika pian sen jälkeen.

Sähkömiehet tulivat tänään, putkimiehet tulevat kai ensi viikolla, timpurit jatkavat. Minä yritän aina jossain välissä livahtaa sisälle ja ottaa kuvia, vaikka tunnenkin olevani lähes luvattomilla asioilla ja vain tiellä. Mitään todellista apua minusta ei ole, sillä aina, kun jotain pitäisi kantaa, olen jossain poissa.

Omega-keittiön edustajan kanssa on sovittu palaveri ensi viikoksi. Hän tulee rakennukselle ovi- ym. -mallien kanssa ja me päätämme, millainen keittiöstä tulee.

Jos tässä talossa on jotain ylellistä, se on eteinen. Meillä ei ole missään ollut niin tilavaa eteistä kuin täällä tulee olemaan paraatieteinen, jota tuskin edes pahemmin käytetään. Arkieteiseksi ja oman väen kulkuväyläksi tulee varmasti muodostumaan päätykuisti, joka sekin on suurempi kuin mikään aikaisempi eteisemme.

Nykyisessä Portsan kodissamme meillä on pikkuruinen eteinen, olisiko kahta neliötä? Siihen sullottiin aikoinaan kurahousut ja toppahaalarit, koulureput ja vaikka mitä. Silloin, kun tilaa olisi eniten tarvittu, sitä ei ollut. Nyt tulee olemaan, jopa niin paljon, etten tiedä, mitä laittaisimme sinne eteiseen.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti