sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kevätpuuhia


Kevät on täällä, kaikesta tuiskusta ja tuulesta huolimatta. Niinpä ryhdyin toimeen, hain kaupasta kukkamultaa, aitasta ruukkuja ja kunnostin vanhassa talossa talvehtineet pelargoniat.

Kuuntelin hiljattain radiosta puutarha-alan asiantuntijan haastattelua jossa hän mm. sanoi, ettei kukkamullan vaihtamisessa ole mitään mieltä. En tiedä, miten yleisesti ihmiset enää nykyään vaihtavat multaa keväällä tai onko sitä niin yleisesti koskaan tehtykään. Minulle pelargonioiden kevätkunnostus tarkoittaa sitä, että siistin elossa olevat ja katson, mahtuvatko ne ruukkuihinsa vai tarvitaanko vähän isompaa.

Melkein kaikki pelargoniat olivat selvinneet talvesta. Vanhassa talossa on hyvät olosuhteet talvettamiseen, muutama aste lämmintä.

Olen myös aloittanut ikkunankunnostuskurssin.


 Täkäläisessä kansalaisopistossa on vaikka mitä kursseja (myös yksi, jota itse vedän) ja yhdellä niistä voi kunnostaa vanhan oven tai ikkunan. Irrotin tämän ikkunan vanhan talon eteisestä ja laitan sitä nyt kuntoon. Haluan oppia tämän työn oikein kunnolla niin voin sitten pitää huolta noista ikkunoista eikä tarvitse odotella, josko joku muu tekisi.

Harmittaa, kun osaan niin vähän mitään. Täällä maalla se, että osaa suhteellisen näppärästi kirjoittaa, ei ole kovin korkeassa arvossa eikä siitä juuri ole hyötyäkään. Olisi paljon parempi, jos osaisin tehdä remonttia ja metsätöitä ja hoitaa puutarhaa niin, että siellä oikeasti kasvaisi jotain. Harmittaa olla tällainen kädetön kaupunkilainen.

Mutta ainahan voi yrittää oppia uutta.

Kirjoitin viimeksi vesiongelmista. Meille tosiaan asennettiin toinenkin suodatin suodattamaan mm. rautaa pois porakaivon vedestä. Olen nyt muutaman päivän taas juonut hanavettä ja ensin näytti siltä, että vatsa kestää. Mutta tänään oireet tulivat taas takaisin. En oikein osaa kuvata niitä, mutta mahaan sattuu ja siellä on tunne, kuin se olisi jotenkin kovettunut sisältä tai täynnä jotain kummallista ja ylimääräistä. Ja nyt tarkoitan mahan yläosaa, sitä, jossa tämmöistä tunnetta ei pitäisi olla.

Täytynee taas ostaa lähdevettä kaupasta, pahus vieköön.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti