lauantai 1. kesäkuuta 2019

Täydellinen harmaa

Talomme on nyt puoliksi maalattu. Olen täydellisen tyytyväinen väriin. Ihanaa, kun jostain voi vilpittömästi sanoa näin.

Alla olevassa kuvassa näkyy sekä uusi ja lopullinen väri että osittain vielä pohjamaalattu. Alimmassa kuvassa on talon takaosa kokonaan maalattuna.Maali on Nordica Eko ja väri on Halli. Maalin hyvyydestä tai huonoudesta en osaa sanoa mitään, vain väristä, joka on siis minun silmissäni täydellinen, juuri sitä, mitä piti.

Jotta kunnia menee sille jolle se kuuluu, huomautan vielä, että minä en ole maalannut mitään, mies on tehnyt kaiken yksin.

Minun aikani on viime viikot ja kuukaudet mennyt tulipalojen sammuttamiseen, noin kuvaannollisesti. Siltä se tuntuu kun tehtävälista on loputon eikä millekään tunnu olevan kunnolla aikaa. Tätä asiaa jos käsittelee tämän blogin kontekstissa niin voi pohtia sitäkin, että oliko vanhojen ihmisten muutto maalle ja talon rakennuttaminen helkkarin isolle tontille jossa jo ennestään on yksi talo sittenkään viisasta. Vastaus lienee päivänselvä: ei ollut, kaukana siitä. Ehdottomasti viisaampaa olisi hommata kaksio jostain palvelutalosta ja juurtua sohvaan katsomaan kauniita ja rohkeita ja salattuja elämiä ja mitä näitä nyt on. Viisaampaa se olisi, hauskempaa - tuskin.

Pihamme on edelleen keskeneräinen enkä tiedä, milloin jotain tapahtuu. Olen leikannut ruohot muutaman kerran ja kitkenyt kukkapenkeistä pahimmat pois. Laitoin vähän kesäkukkiakin, joskin ne tuntuvat hukkuvan tänne. Isossa pihassa pienet piiperrykset eivät näytä miltään, kaiken pitäisi olla suurta. Nyt haaveilen siitä, että saisin tuohon etupihalle oikein ison kukkalaatikon, johon istuttaisin sinisiä kukkia. Sininen sopisi harmaaseen hyvin. Tänä kesänä tämmöistä ei tule tapahtumaan, mutta jospa joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti