torstai 3. toukokuuta 2018

Talon väri on (kai) valittu

Tein aamulla oikein poikkeuksellisen tiiviin kirjoitusrupeaman koska minua poltteli päästä rakennukselle. Tiivistä rupeamaa kannattaa pohjustaa sillä, että katkaisee itseltään nettiyhteyden. Joskus on käytettävä äärimmäisiä keinoja.

Se kannatti: jo puolenpäivän aikaan suljin koneen ja ajoin Satakunnantien RTV:hen. Ostin kaksi purkkia ulkomaalia, Nordica Ekoa sävyissä Lampi ja Kuura. Kun pääsin talolle, maalasin molemmista kokeeksi vähän.

Ei hyvä. Toinen liian sininen ja toinen liian vaalea.

Seuraavaksi lähdin Laitilan keskustan maalikauppaan, josta palasin mukanani purkillinen Halli-sävyä. Miehen vuoro maalata ja sitten katsottiin

ja kas,

siinä se on.


Tässä siis ovat Lampi, Kuura ja Halli, mutta mikä on mikä?

En järjestä arvauskilpailua vaan paljastan, että valittumme on tuo alimmainen, kaikkein harmain. Tikkurilan värikartassa sävy on Q845, Halli. Nordica Eko taitaa olla Teknoksen maalia.

Talosta ei pitänyt tulla harmaa vaan punainen, mutta mieli muuttui. Harmaa - tämä on aavistuksen siniharmaa - näyttää kauniilta eikä vähiten siksi, että sitä näkee nykyään niin paljon. Muutaman vuoden tai vuosikymmenen perästä tämän ajan harmaille taloille nauretaan, mutta se aika ei ole nyt.

Voi olla, että väri muuttuu muutaman päivän sisällä suuntaan tai toiseen. Maalikaupan mies kertoi, että eräs asiakas oli tosi vihainen, kun grafiitinharmaaksi aiottu talo näyttikin siniseltä. Viikon päästä väri oli grafiitinharmaa.

Talon sisällä laatoittaja tekee pohjatöitä. Laatat ovat parhaillaan matkalla meille ja niiden asentamiseen päästäneen ensi viikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti