sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kuva-arvoitus

Kaksi samasta kohdasta otettua kuvaa, kuvien välissä 18 vuotta.

Tässä ensimmäinen, lokakuussa 2000 otettu:


Vasta ostettu kesäpaikkamme, ensimmäisiä kuvia sieltä. Hoitamaton puutarha, talo, jonka ikkunat olivat alkaneet putoilla ja jonka ulkoseinä pullistui silmin nähden. Sortunut kivijalka.
Tätäkin taloa kaupattiin ilmoituksessa "kesäpaikaksi tai vakinaiseen asumiseen".

Tässä välissä on maalattu, tapetoitu, laudoitettu, tehty ikkunoita, tunkattu, kitketty, istutettu, kasteltu, korjattu, leikattu, niitetty, kitketty, kaivettu, siirretty, jyrsitty, kaadettu, pilkottu, kitketty, rakennettu, kunnostettu, päällystetty, ommeltu, purettu ja kitketty

sanalla tai kahdella sanoen siis

vietetty kesälomaa 

ja nyt ollaan tässä


enkä lakkaa ihmettelemästä, että mistä tuo mäki ilmestyi? Ylimmäisessä kuvassa siitä ei ole mitään tietoa.

Tänään kärräsin kasan kompostimultaa marjapensaiden juurelle ja loput kukkapenkkiin. Tyhjensin talousjätekompostini viime syksynä ja peitin kasan muovilla talven ajaksi. Muovin alta löytyi hyvin maatunut kasa, joka toivon mukaan virkistää marjapuskat entistä ehommiksi.

Laatoittaja pääsee huomenna aloittamaan laattojen asennuksen, pohjatyöt ovat valmiit. Laatat tulivat viime viikon lopulla ja kun kannoimme ne sisään huomasimme, että osa puuttuu. Kadonnut osa on nyt löytynyt ja luvattiin toimittaa huomenna.

Kävin ottamassa paljon kuvia laatoittajan tähänastisesta työstä. Jos jotain olen nyt oppinut niin sen, että kaikki työvaiheet kannattaa kuvata, kuvista voi olla hyötyä jälkeenpäin.

Talomyyjämme soitti perjantaina: hän kyseli talonäyttelyn mahdollista ajankohtaa ja oli hyvin ymmärtäväinen jos emme enää halua koko näyttelyä, kun talon valmistuminen on viivästynyt. Sovimme, että palataan asiaan myöhemmin kesällä, näyttely voidaan pitää vaikka lomien jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti