maanantai 14. toukokuuta 2018

Kaappien ovet ja puhetta rahasta

Hiippailin rakennuksella myöhään illalla, kun viimeisetkin rakennusmiehet olivat lähteneet. Nyt rakennusmiehiä tosiaan oli monikoksi asti, sillä päivällä talossa ahersivat niin putkimiehet kuin kalusteasentajatkin.
Kuva on kodinhoitohuoneesta. Valitan tavallistakin huonompaa kuvan laatua, otin tämän puhelimella ja siinä en tahdo koskaan onnistua. Tärkein kuitenkin näkyy, kaappien ovet. Samat tulevat tietysti keittiöön.

Työtason toimituksessa on tapahtunut virhe, taso on liian lyhyt. Näistä tammipuisista tasoista tuli muuten juuri 2704,96 euron lisälasku.

Ennen taloprojektiin ryhtymistä luin tietysti paljon muiden rakennuttajien kokemuksia. Ihmettelin, miksi monet kertoivat homman tulleen luultua kalliimmaksi ja rahojen kokonaan tai lähes loppuneen ennen kuin kaikki - usein pihatyöt - oli valmista. Eivätkö ihmiset osaa laskea, mietin.

Nyt tiedän, miten se käy. Rahaa menee ihan varmasti enemmän kuin aluksi kuvittelee. Talon rakentamiseen ei missään tapauksessa pidä lähteä liian optimististen laskelmien pohjalta.

Olen yrittänyt pitää kululaskuria (Mitä lysti maksoi -sivua) ajan tasalla. Tiedän jo nyt, että sieltä puuttuu yhtä ja toista kun kaikkia kuitteja ei ole tullut otettua talteen. Maalipurkkeja, kaatopaikkamaksuja, muuta "pientä". Silti loppusumma on nytkin iso ja kasvaa vielä monta kymmentä tuhatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti