tiistai 1. toukokuuta 2018

Liian lyhyt


Laatoittaja tuli eilen, vappuaattona, töihin. Tänään hän pitää vapaapäivän, mutta tullee taas huomenna ja viipynee niin kauan, että laatoitukset on tehty. Sanoi tulevansa asuntovaunun kanssa.

Lattian valamisesta tulee tänään kahdeksan viikkoa.

Savupiipun kanssa tuli ongelma: piippu piti toimitettaman tällä viikolla, mutta onneksi joku huomasi, että jo lähtövalmiiksi pakattu piippu on 30 senttiä liian lyhyt. Jossain vaiheessa on tapahtunut mittavirhe ja nyt paketit purettiin ja piippuun tehdään jatkokappale. Tähän liittyy tietysti myös ikävä kylkiäinen eli lisäkustannus, josta emme vielä tiedä, kuka sen maksaa.

Talo kaunistuu vähä kerrallaan ja olemme kovasti tyytyväisiä sen ulkonäköön. Mies on maalannut terassien katoksia ja pylväitä. Tuo etuterassi ei ole suuren suuri, mutta sinne mahtuu kyllä pieni pöytä ja pari tuolia. Haluamme sinne myös keinutuolin.

Piha vaatii paljon työtä, ennen kuin se on edes siisti saati kaunis. Tuohon, missä nyt on lautakasoja, sopisi hyvin iso terassi, johon tulisi kesäkeittiö ja uima-allas. Sopisi, en sano, että sellainen tulee. Uima-allas olisi sikäli mukava olemassa, että meiltä on lähimmälle järvelle linnuntietä matkaa noin viisi kilometriä ja sekin on ruskeavetinen suojärvi. Oikein hyvälle uimarannalle on 14 kilometriä.

Mukavaa, kun on iso tontti, johon mahtuu vaikka mitä. Ahtaaseen kaupunkielämään tottuneelle tällainen 1,5 hehtaaria on valtava lääni, vaikka se paikallisten mielestä varmaan on vain pieni maatilkku.

En usko, että pääsemme muuttamaan vielä toukokuussa. Kai sentään jo kesäkuussa? Onko tulossa joku rakennusalan lakko, vai muistanko väärin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti