lauantai 25. elokuuta 2018

Tänään, kun täällä ajettiin rallia



Vanhan talon siivous jatkui tänään, pesin ikkunoita ja ripustin puhtaita verhoja.



Työ ei tullut valmiiksi, jäljellä on vielä - varjelkoon! - yli 200 ruutua. Totta: jos laskee jokaisen ruudun erikseen ja sen, että ne pitää tietysti pestä molemmin puolin niin kyllä siitä noin paljon tulee. Tänään pesin 108.

Tuli nyt sekin laskettua. Hyvä mieli siitä kumminkin tulee, kun saa puhdasta jälkeä ja jonkun asian kuntoon, vaikka vain vähäksi aikaa kuten siivoamisen kanssa aina on.

Tänään täällä sai puuhastella kaikessa rauhassa, sillä olimme jokseenkin jumissa, koko kylä. Täällä kun ajettiin rallia.


Kävin pikaisesti kylätien varressa ottamassa kuvan. Tie oli varattu ralliautoille koko päiväksi, joten meillä kyläläisillä ei ollut mitään asiaa sinne. Vauhdikasta menoa, joka varmasti jakaa mielipiteet. Ne, jotka asuvat tien reunassa, tuskin ilahtuivat näistä pöllyttäjistä ja potentiaalisista seinään törmääjistä. Eläintiloista puhumattakaan, mutta kaipa kaikki hevosenomistajat veivät omansa jonnekin kauas jo aamulla.

Uudessa talossamme on tapahtunut sen verran, että Vesivekin miehet kävivät eilen korjaamassa rännit. Nyt talo on valmis.

Tapasin pari päivää sitten erään ihmisen, joka meidän laillamme on muuttanut kaupungista maalle ja rakentanut talon kesämökkinsä läheisyyteen. Hänen talonsa ei ole vielä valmis, vaikka sitä on rakennettu jo seitsemän vuotta. Viivästys ei ole minkään talotehtaan syytä vaan sen, että he rakentavat itse eivätkä ole saaneet aikaiseksi.

Että jos tässä jostain on syytä olla todella, todella kiitollinen niin siitä, että meillä sen verran vielä järki pelasi, ettemme edes harkinneet rakentavamme itse mitään.

Onhan tämä meidän rakennushankkeemme myöhässä siitä, mitä suunniteltiin, mutta hyvänen aika sentään; tämä aloitettiin vajaa vuosi sitten ja nyt on kuitenkin jo valmista. Kaikki on lopulta kovin suhteellista, se pitää aina muistaa.

Kuinkahan moni talotehdas pystyy todellisuudessa pitämään kiinni muuttopäivistä, joita asiakkaille luvataan? Kun tietää miten monesta muuttujasta talon rakentaminen riippuu, tuntuu ilmeiseltä - näin jälkiviisaana - etteivät asiat kerta kaikkiaan voi mennä niin hyvin, että mitään viivästyksiä ei tule. Olisi rehellisempää sanoa, että talonne tulee todennäköisesti valmiiksi silloin ja silloin. Mutta kun me ihmiset olemme niin tyhmiä niin mehän pitäisimme tuollaista toimintaa arveluttavana ja epäammattimaisena vaikka asia olisi juuri päinvastoin. Sehän se vasta olisi rehellisen miehen puhetta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti