tiistai 20. helmikuuta 2018

Timpureissa on eroja

Olipa hieno päivä tänään. Kävin pikaisesti rakennuksella ja kun ajoin pienen, lumen helmassa kyhjöttävän kylämme läpi pitkin puhtaanvalkoista ja sileää tietä kohti punaista suulin nurkkaa, kevyt tuulenvire puhalsi puun oksalta hopeista lumipölyä auringossa kimaltavalle hangelle ihan kuin sen kunniaksi, että tulen. Kaunista!

Yhtä kaunista oli katsoa, miten Sievi-talon pakettiauto seisoi pihalla ja erityisesti, miten työ on edistynyt.


Samat miehet, jotka pystyttivät rungon, tulivat kuin tulivatkin eilen ja ryhtyivät ripeästi töihin. Nyt, kun he ovat olleet paikalla noin yhden päivän, ulkolaudoitus on lähes valmis, vintin puuttuva kulkusilta on tehty ja monta muuta kesken ollutta työtä on hoidettu.

Timpureissa ja "timpureissa" on toden totta eroja. Tunnen kyllä suurta myötätuntoa niitä miehiä kohtaan, jotka lähetettiin työmaalta kesken pois, mutta en niin suurta, että pelkästä säälistä haluaisin  kenenkään pilaavan meidän taloamme. Olen todella tyytyväinen nyt, kun tiedän, että työ on hyvissä käsissä.

Huomenna pitäisi vihdoin olla lattiavalu. Meillä on ollut hiukan vääntöä työmaapäällikön kanssa siitä, tehdäänkö väliseiniä ennen vai jälkeen lattian hiomisen. Me emme halua, että seinät tehdään ennen (vaikka pelkäänkin, että rakennuksella nyt olevat timpurit viedään taas meiltä pois jos ei heti tehdä), sillä toivomme, että lattia saisi kuivua rauhassa ja että meidän ei tarvitsisi siivota hiontapölyä väliseinistä. Nyt on kai sovittu, että väliseinätyöhön ryhdytään vasta hiomisen jälkeen.

Ulkolaudat on pohjamaalattu harmaiksi. Väri näyttää hyvältä ja nyt olemme myös muuttamassa mieltämme talon lopullisen värin suhteen. Ensin ajattelimme, että sen täytyy olla punainen kuten tontin muutkin rakennukset. Nyt tuntuu siltä, että talosta voi kuitenkin tulla vaalea. Onhan maaseudulla ihan yleistä, että tilan päärakennus on vaalea ja muut rakennukset punaisia. Ehkä siitä tulee harmaa.
Siniharmaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti