keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Keittiö on valittu ja muutenkin tapahtuu

Omega-keittiömies tuli lopulta tänään ja nyt keittiö on valittu. Mies olisi siis tullut jo pari kertaa ennenkin, mutta silloin oli vielä liian aikaista. Nyt oli vihdoin oikea aika, rakennustyö on tarpeeksi pitkällä. Reipas edustaja tuli neljänsadan kilometrin päästä ja onnistui vieläpä olemaan täsmälleen ajoissa.

Pelkäsin etukäteen, että valintojen tekemiseen menee tuhottomasti aikaa, mutta onneksi olin väärässä. Jokaista hyllyä ja laatikkoa ei tarvinnut käydä erikseen läpi ja kun emme halunneet mitään ihmeellisiä muutoksia, kaikki kävi kivuttomasti.

Sen verran tuleva keittiömme poikkeaa ihan perusmallista, että jääkaapin viereen tulevaan korkeaan kaappiin tulee hyllyjen sijaan ulosvedettävät laatikot.

Työtasot sekä keittiössä että kodinhoitohuoneessa ovat tammea. Siitä tuli lisähintaa noin 2700 euroa ja kaapin hyllyistä muistaakseni 75 euroa / kpl. Lisähintoja tulee muuten tosi nopeasti tässä leikissä.

Sitten tärkein eli kaappien ovet: ne ovat pehmeän valkoiset ja niissä on pystyuria vieri vieressä. Oli niillä joku nimikin, mutta en muista ja kuvia tulee vasta myöhemmin. Me rakennuttajat olimme aika yksimielisiä kaikesta muusta paitsi näistä ovista - mies ei tykännyt yhtään, vaan olisi halunnut samanlaiset ovet kuin meillä on nyt Portsan keittiössä. Minä taas olen katsellut Portsan ovia 20 vuotta (niin pitkä aika on kulunut viime keittiöremontista) ja halusin nyt jotain uutta.Tällä kertaa minun kantani voitti mikä ehkä on reilua, kun keittiöhommat kuitenkin ovat minun kontollani.


Keittiö näytti tänään tältä. Kattopaneeleita on jo asennettu.Keittiöasentajat tulevat noin kuukauden päästä, ehkä.

Tänään rakennuksella oli timpurien lisäksi myös putkimiehiä asentamassa ilmastointiputkia. Iltapäivällä Oulaisten Värisilmästä tuli viesti, jonka mukaan maalit ja laastit ovat lähteneet matkaan. Takkamuurari tulee ensi viikolla.

Me katselimme taloa ja pohdimme sen tulevaa väriä. Kävimme maalikaupassa hakemassa värikarttoja. Niissä on paljon kauniita värejä, mutta kuinka ollakaan, jokaisessa vain yksi tai korkeintaan kaksi yhtään mahdolliselta tuntuvaa. Ja kyllä ne nyt vaan ovat siniharmaita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti