sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Terassikausi on avattu

Ensimmäiset "terassikahvit" uuden  talon edessä on juotu. Terassin virkaa saivat tosin toimittaa kaapelikelat, mutta hienoa oli silti.



Nyt, kun työmaalla ei ollut työmiehiä, vietin talossa pitkän aikaa ja ihmettelin uusia huoneita. Kaikkia väliseiniä ei vielä ole levytetty, mutta kun rungot ovat jo paikoillaan, mittasuhteista pääsee jyvälle.

Portsassa mittasin kirjahyllyn ja sovittelin sitten mittaa uuteen olohuoneeseen. Kyllä se sinne hyvin mahtuu.

Vaikka ei nykypäivän taloja suunnitella kirjahyllyjä varten. Nyt on muodikasta luopua turhista tavaroista ja jostain syystä myös kirjat luokitellaan turhiksi, vaikka kirjoissa, jos missä piilisi yhtä ja toista viisautta mikä ei ollenkaan tekisi pahaa jos kirjan vaivautuisi avaamaan ja lukemaan.

Sanokaa minun sanoneen niin kirjat ja kirjahyllyt kokevat vielä uuden tulemisen.

Siihen nähden kuinka paljon meille muuten tulee tilaa, sauna ja varsinkin pesuhuone on aika pieni. Varsinkin nyt, kun pesuhuoneessa ei vielä ole kaakeleita, se näyttää pieneltä, pimeältä kopilta.

Toisaalta: mitä me tekisimme isolla pesuhuoneella? Pitäisimme jotain saunabileitä? Ja kenen kanssa? Tokkopa kukaan on sitä mieltä, että vanhojen kurppien kanssa saunominen on mukavaa viihdettä ja itsekin saunon mieluiten yksin.
Emme ole edes mitään paljuihmisiä. Kerran mietimme, että talon vieressä, siinä mäen päällä, olisi hieno paikka paljulle. Tiedän, että syksyllä tähtitaivas on kirkas ja ihmeellinen ja metsä ja pimeys ja hiljaisuus siinä ympärillä tekisivät paljussa lojumisesta elämyksen. Vaan kun ei viitsitä. Ihan liian suuri vaiva täyttää ja tyhjentää ja putsata jotain paljua sen takia, että siellä lojuisi kymmenen minuuttia katsomassa tähtiä.

Saunasta ei nyt sattunut yhtään kuvaa. Myöhemmin sitten.

Meille oli muuten tullut ylimääräisiä sälekaihtimia. Tilasimme kyllä sälekaihtimia joihinkin ikkunoihin, mutta nyt niitä on melkein kaikissa. Jopa saunan pienessä ikkunassa on sälekaihdin.

Siellähän sitä tarvitaan, kun vastassa on pelkkää metsää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti