torstai 28. kesäkuuta 2018

Ikkunamurheita ja iloa ruokapöydästä

Talon valmistuminen on nyt kymmenen viikkoa myöhässä. Onneksi on kesä ja onneksi voimme asua vanhassa talossa kuten muinakin kesinä. Talvella tilanne olisi ollut paljon hankalampi.

Muuten kaikki alkaa olla kunnossa, mutta suihkuseinä on asentamatta ja keittiössä hellan taakse tuleva nurkkalevy puuttuu. Lisäksi jotain pientä. Viimeistelytimpuri lupasi tulla huomenna ja tehdä valmiiksi.

Lopullista valmistumista jarruttaa nyt se, että ikkunat on asennettu jotenkin väärin. Mies on puhunut niistä pitkän aikaa, mutta kukaan ei oikein ole ottanut asiakseen. Nyt viimein, kun ikkunoiden päälle tulevia ristikoita yritettiin asentaa eikä saatu paikoilleen, muutkin uskoivat. Ensi keskiviikkona jonkun pitäisi tulla katsomaan, mitä ikkunoille voi tehdä. Sitä, milloin sitten tehdään, emme tietenkään tiedä.

Ilman ristikoita ikkunat ovat tyhmän näköisiä.


Jotain hauskaakin tapahtui: ruokapöytä tuotiin. Loviisan Aitan kuljetus toimitti sovittuun aikaan pöydän, jonka ostin jo talvella.

Pöytä painaa 78 kiloa, joten sitä ei ihan huvikseen siirrellä. Nyt se kuitenkin joutuu odottamaan eteisessä pääsyä lopulliselle paikalleen, ikkunamiehille pitää jättää työtilaa.


Tämän pöydän ääreen mahtuu koko suurperhe, sillä jatkopalan kanssa pöydällä on pituutta yli kolme metriä. Harvoin jatketta varmaan tarvitaan kuitenkaan. Kahdestaan me mahdumme vaikka lukemaan molemmat omaa sanomalehteämme, mikä ei koskaan ennen ole ollut mahdollista.

Meillä on jo lupa viedä tavaroita taloon, mutta mitäpä niitä tämän enempää viemään, kun ei ole vielä siivottu. Enkä tiedä, kannattaako siivotakaan kun ties millaisia töitä joudutaan vielä tekemään.

Putkitöitäkin on vielä tekemättä eikä taloon tule vettä. Oma putkimiehemme lupasi tulla viikonloppuna. Vettä on siis luvassa, ainakin taivaalta, sanoo säätiedotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti