lauantai 21. joulukuuta 2019

Pihatöitä joulun allaMaansiirtourakoitsija ennätti meille vihdoin viime viikolla. Yläkuvassa piha on ennen sitä ja alemmassa sen jälkeen. Ero ei ole kovin suuri.

Minulla taisi olla epärealistisia ajatuksia jostain valmiista. Tosin en osaa selittää,  millaista olisi pitänyt olla kun en osaa ajatella tätä asiaa kunnolla. Mitä voi odottaa ihmiseltä, joka rakennutti vahingossa rinnetontille? Meillehän kävi niin, että tämä mäki, jonka päällä me nyt asumme, ei alunperin ollut ollenkaan tiedossa, minulla ainakaan. Mäki tähän kumminkin tuli jotta talo seisoisi suorassa.

Mitä tästä opimme?

Sen, että pihasuunnitelmaan kannattaisi käyttää vähän rahaa. Jos olisi valmis suunnitelma, ainakin tietäisi, mitä voi odottaa.

Urakoitsija teki tietysti sen, mitä häneltä pyydettiin. Tästä eteenpäin mies aikoo itse siirrellä soraa paikasta toiseen, onhan meillä sentään Avant sitä varten. Epäilen, että pihan valmistuminen tulee kestämään paljon pitempään, kuin luulin.

Tätäkin oman talon rakentaminen on: sen sietämistä, ettei kaikki käy niin kuin itse tahtoo ja luulee. Jos ei itse pysty tekemään, on turha kiukutella muille. Täytyy vain sietää ja yrittää tehdä se oma, vähäinenkin osa niin hyvin kuin pystyy.

Nyt ei enää muuta kuin oikein hyvää joulua kaikille rakentajille ja muillekin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti