keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Onko talo liian pieni?

Valintojen tekeminen on sitä vaikeampaa, mitä vanhemmaksi tulee. Nyt jo päätä pakottaa kun sisäpuolella sinkoilee miljoona ajatusta joista yksikään ei tule valmiiksi.

Esimerkiksi tämä: kaiteilla vai ilman?

Pitäisikö terassin kaiteiden olla sekä edessä että sivuilla vai ainoastaan sivuilla? Tai vaihtoehtona on myös se, että kaiteet ovatkin vain edessä ja sivut ovat auki.

Jos kaide on edessä, voin ripustaa siihen kukkalaatikon ja toteuttaa ikiaikaisen unelmani tuuheista riippapelargoniaistutuksista, joita muinoin ihailin Saksan matkoilla maaseudun talojen parvekkeilla. Mies tosin sanoo, että uuden talon ikkunoille tai minnekään muuallekaan taloon kiinni ei tule ensimmäistäkään kukkalaatikkoa, mutta eihän se sitä tarkoita, ettei yhtään mihinkään voi tulla. Vai?

Jos taas kaidetta ei tule eteen, portailla voi istuskella. Se on minun mielestäni iso plussa, sillä portailla istuskelu esimerkiksi kevätauringossa on yksi parhaista asioista, mitä tiedän.

Muita valintoja ja päänvaivoja: onko koko talo liian pieni? Tutkin pohjakuvaa (en laita sitä vielä tänne, myöhemmin sitten) ja yritän sovittaa meidän tavaroitamme sinne. Halusin ison vaatehuoneen, nykyisessä suunnitelmassa vaatehuone on 4,7 neliötä. Ei se ole iso, mutta isompaa tuohon ei mahdu.

Tänään keksin, että talomme kaipaa päätykuistin sijasta umpinaista porstuaa. Siellä tuleva talonvahtimme, joka ei ole vielä edes syntynyt, mutta jonka olemme ristineet Howardiksi, voisi makoilla yönsä ja sinne voisimme jättää kuraiset saappaat ja vähemmän siistit ulkovaatteet.

Ongelma tulee myös kirjahyllystä. Meillä on iso Billnäs-kirjahylly eikä aikomustakaan luopua siitä. Taloja ei enää suunnitella ihmisille, joilla on kirjahyllyjä vaan niille, joilla on jumalaton taulutelevisio.

Onko 49 neliön tupakeittiö iso vai pieni? En halua, että joudun tulevassa kodissani koko ajan väistelemään jotain tuoleja ja pöytiä. Ja mitä jos tupakeittiötä ei voi kalustaa kuin yhdellä tavalla tai mitä jos sinne ei mahdukaan isoa ruokapöytää - siis todella isoa.

Minä, joka asuin ensimmäiset 18 vuottani 30 neliön mökissä, tulen ihan sekopäiseksi kaikkien vaihtoehtojen edessä. Kohta ei riitä enää mikään.

Olisi parasta, että lakkaisimme miettimästä ja lähettäisimme suunnitelmat laskettaviksi. Emmehän edes tiedä, mitä kaikki tulee maksamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti