tiistai 10. lokakuuta 2017

Alkaa tapahtua

Nyt on jo laitettava joka päivä tulet ainakin toiseen pystyuuneista ja tehtävä ruoka mielellään puuhellalla, muuten tulee vilu. Katselen huolissani puupinoja - jos ja kun ne hupenevat tähän tahtiin, meillä on vielä kovat puuhommat edessämme ennen kevättä. Eivätkä ne tietysti siihen lopu, onhan erinomaisen, tavattoman energiatehokkaan uuden talomme sydän ja polttomoottori hieno monitoimiuuni. Se lämpiää puilla.

Miten en jaksa juuri nyt innostua tästä ajatuksesta?

Rakentamisen suhteen pientä edistymistä tuntuu nyt tapahtuvan joka päivä. Käymme ainakin sähköpostikirjeenvaihtoa Sievi-talon ihmisten kanssa jos ei muuta. Nyt tiedämme, että perustusten tekijät tulevat viikolla 44 eli reilun kahden viikon päästä. Sitä seuraavalla viikolla tänne pitäisi saada maansiirtourakoitsija täyttämään perustuksia ja sitä seuraavalla viikolla kai sitten tulee talo.

Tämä vauhti ihan huimaa meitä, hitaampaan menoon tottuneita.

Kysyin taannoin mieheltä, mitä kaikkea me teemme itse tämän muuttovalmiin talon ostamisen lisäksi. Hän sanoi, ettemme me juuri mitään tee (pitää paikkansa minun kohdallani) mutta minun mielestäni mies on koko ajan tekemässä jotain tai ainakin tutkimassa jotain piirustuksia.


Tässä vielä yksi kuva porakaivosta. Siinäkin on paljon itse tehtyä, sillä kaivofirma teki vain reiän. Mies asensi reikään putken, teki tarvittavat sähkötyöt, eristi kaivonrenkaan jonka ensin kävi hakemassa naapurikylästä ja runnoi naapurin vanhan isännän kanssa paikoilleen. Myös kuvassa näkyvät putket on itse hankittu ja laitettu paikoilleen ja vielä on odottamassa pumppu, joka pitää asentaa. Kaivonrenkaan päälle laitettiin muuten tänään vielä toinen rengas, sillä maan pinta nousee niin korkealle, että muuten koko kaivo olisi peittynyt. Tämän toisen renkaan paikoilleen laittamisessa auttoi naapurin nuorempi isäntä. Niin ja vielä, onhan kaivoon hommattu myös kansi, se haettiin Kaarinasta. Niin että on tähänkin kohtaan tehty aika paljon itse.

Kulujen kanssa täytyy olla tosi tarkkana, muuten emme ikinä saa tietää, mitä talomme tulee maksamaan. Vähän väliä täytyy ostaa jotain pientä, muutaman kympin hintaista. Niistä tulee äkkiä isoja summia.

En laita kaikkia pikkusummia tuonne "Mitä lysti maksoi" -sivulle, mutta lisään ne kyllä sitten loppusummaan.

Ai niin, meillä on nyt rakennuslupa. Sen saaminen kesti vain viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti