lauantai 9. joulukuuta 2017

Se alkaa jo näyttää talolta

Näköjään on (yhä) niin, että kun Pohjanmaan miehet lähtevät asialle, syntyy tulosta.

Talomme näyttää nyt tältä, alkoi näyttää juuri ennen itsenäisyyspäivää.Ensi viikolla peltikattomiesten pitäisi tulla. Katon tekemiseen ei kuulemma mene kuin muutama tunti. Kumma juttu; kun meille Portsaan tehtiin muutama vuosi sitten uusi peltikatto, miehet viipyivät monta viikkoa eikä sittenkään tullut kunnollista.

Takka-asiammekin selvisi viimein. Meillä oli nimittäin puhetta Sievi-talon kanssa, että aikomamme vesikiertoinen takka voisi ehkä tulla heidän kauttaan. Nyt kuitenkin selvisi, että on parempi, kun tilaamme takan itse ja nyt se on tehty. Mies kävi tilaamassa Tulikiven takan ja on sopinut jo muurarin kanssa asennuksesta noin suunnilleen. Muurari tai takkamestari, kuten nimike kuuluu, on sama mies joka muurasi vanhaan taloomme uuden takan muutama vuosi sitten. Silloin työ kävi tosi sutjakasti joten voimme varmasti nytkin olla levollisia sen suhteen.

Vesikiertoinen takka tulee huolehtimaan myös lattialämmityksestä. Lisäksi siinä on leivinuuni. Toivon kovasti, että uuni toimii hyvin sillä teen usein ruokaa uunissa. Mikä sen helpompaa kuin pistää ainekset pataan ja työntää uuniin hautumaan.

Ikkunat ja ovet ovat tulleet. Myös talon avaimet tulivat postissa. Pitää nyt varoa ottamasta avainta käteen, se voitaisiin tulkita niin, että toimitus on valmis.

Olisipa se aika painajainen, se, että meidän pitäisi tehdä talo tästä asti valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti