torstai 21. joulukuuta 2017

Väriä pitää olla

Peltikattomiehet ilmestyivät työmaalle eilen ja tänään puolen päivän aikaan talo näytti tältä:


Katto on nyt hyvässä mallissa. Työmaapäällikön mukaan kirvesmiehet tulevat jatkamaan omaa työtään joulun välipäivinä. Tarkoitus on saada ovet ja ikkunat paikoilleen.

Mekin saimme tänään jotain aikaiseksi: teimme sisustusvalinnat. Oulaisten Värisilmän esitelaatikko tuotiin jo ties kuinka kauan sitten, mutta valintalomakkeen täyttäminen sujui meiltä vasta tänään. Ei sillä, ettenkö olisi ajatellut asiaa ja tehnytkin sen eteen jotain, mutta lopullisten valintojen tekeminen oli hankalaa.

Värit ovat minulle tosi tärkeitä, enkä mitenkään haluaisi asua täysin valkoisessa tai edes mustavalkoisessa kodissa. Nyt meille ei tule valkoisia seiniä muualle kuin vessoihin ja pesuhuoneeseen. Eteinen tapetoidaan Sandbergin vaaleankeltaisella Henry-tapetilla, jossa on mansikanlehtiä ja vähän harmaata ja luonnonvalkoista. Muualle ei tule tapettia.

Keittiön ja olohuoneen seinät maalataan vaaleankeltaisiksi. Muualle tulee vihreää, syvän ruskeaa, jotain harmahtavaa sävyä jonka nimi taisi olla "Riisi" ja vielä sinistä.

Lopputulos voi olla ihan kauhea, mutta ainahan kaiken saa maalattua uudestaan.

Tapetti ei ole vakiomallistosta, joten siitä tulee lisähintaa varmaan noin 60 euroa per rulla. Värien pitäisi kuulua hintaan. Myös laatat valitsimme vakiomallistosta, jossa ei totisesti väreillä leikitä. Valittavana oli vain mustaa, ruskeaa, harmaata ja vähän valkoista. Sieltä sitten.

Lattiaan tulee tammilankkua muistuttava laminaatti, sävy Nature.

Nyt sitten vain hyvää joulua kaikille rakentajille ja rakentamisesta haaveileville! Omat jouluvalmisteluni ovat tähän asti olleet kovin vähäisiä, ihan jokanaisen perusjuttuja: irrotin keittiön kaapeista ovenkahvat, jotta sain putsattua kunnolla niiden alta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti