perjantai 6. heinäkuuta 2018

Turhien yritysten viikko

Joku varmaan muistaa Franz Kafkan kertomuksen maanmittari K:sta, joka yritti päästä asioille Linnaan? Mies yritti ja yritti, mutta Linna ei koskaan ollut auki tai jos oli, sinne ei kuitenkaan päässyt, tuli kaikenlaisia esteitä ja yllätyksiä. Maanmittari K. ei muistaakseni koskaan saanut asiaansa hoidettua.
Tänään minulle tuli vähän koomainen olo kun seisoin tuossa pihalla ja katsoin omaa linnaamme, mäen päällä seisovaa taloa, joka oikeastaan olisi jo tai ainakin melkein on ja siinä ja siinä, mutta kun ei.

Ikkuna-asiassa ei ole tapahtunut mitään edistystä. Alkuviikosta täällä tosin oli ikkunamies, mutta hän ei lopulta pystynyt auttamaan meitä. Ikkuna-asennuksesta hän ei löytänyt mitään vikaa, päinvastoin. Ongelma on kuitenkin edelleen se, että ikkunoiden päälle tarkoitetut ristikot eivät mene kunnolla paikoilleen. Ikkunamies oli sitä mieltä, että Pihlan oman asentajan pitää tulla tutkimaan asiaa. Asia on nyt vireillä, mutta en tiedä, milloin joku tulee.

Oma putkimiehemme sen sijaan on ollut ahkerasti töissä ja nyt taloon tulee vettä. Sitä on lattialämmitysputkissa ja olisi muuallakin, ellei olisi huomattu, että vessassa joku paikka vuotaa. Tähän tarvitaan Sievitalon oma putkimies, joka on luvattu maanantaiksi.

Kun uudessa talossa ei voi tehdä paljon mitään, siivosin vähän vanhan talon pihaa.



Pihanurmikko on kärsinyt alkukesän kuivuudesta sekä työmaa-autojen ja -koneiden alla. En ole kuitenkaan yhtään huolissani, sillä mikään ei ole huolettomampi kuin tällainen vanhan talon nurmipiha. Sille voi tehdä melkein mitä tahansa, mutta heti, kun se saa tilaisuuden, nurmi vihertää ja kasvaa tuuheana ja vahvana. En ymmärrä, miksi jotkut vauhkoavat nurmikoittensa kanssa; kun jossain on vähän multaa, siinä ihan varmasti kohta kasvaa jotain vihreää. Sitten sitä vain leikataan ja kas, kohta paikalla on nätti nurmikko.

Kävin viikolla Turussa ja yritin löytää lampun keittiön uuden pöydän päälle. Turha reissu. Nyt päätimme, ahkeran nettitutkailun päätteeksi, tehdä lampun itse. Tai mies tekee, hän on sähköalan ammattilainen. Löysimme yhdestä nettikaupasta sopivalta vaikuttavan lampun ja päätimme tilata niitä kolme. Yritin tehdä tilauksen, mutta netti ei sitten toiminutkaan, harmillisen tavallinen vaiva täällä maalla.

Yritykseksi meni siis sekin. Maanmittari K. ei päässyt Linnaan, me emme pääse Taloon emmekä näköjään saa lamppuakaan.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti