torstai 1. syyskuuta 2016

Tontti

Talomme rakennetaan - vai pitäisikö sanoa rakennettaneen - 1,5 hehtaarin tontille Laitilaan. Tonttia meidän ei tarvinnut tähän hätään ostaa, ostimme sen jo vuosituhannen taitteessa. Silloin täällä oli kuvassa näkyvä talo, suuli, aitta, vanha, täysin käyttökelvoton sauna ja navetta. Navetta purettiin viime vuonna tulevan talomme tieltä.

Tämä kaikki maksoi 220 000 markkaa, nykyrahassa noin 50 000 euroa.

 
Aamuaurinko paistaa tässä kuvassa vasemmalta ja laskee illan tultua katsojan selän taakse. Kuva ei näytä sitä, miten paljon ylempänä uuden talon paikka on vanhaan nähden, se selkeni meillekin vasta navetan purkamisen ja puitten kaadon jälkeen. Maisema on minun mielestäni hieno, rauhallinen maalaismaisema. Haaveissani istun terassilla juomassa kahvia suunnilleen tässä, missä kuvaaja on seissyt.

Haaveita riittää, kun matka on alussa. Päättyköön tämä matka miten tahansa, se on ainakin varmaa, että jokin iso muutos asumiseemme on tulossa. Me emme missään tapauksessa voi asua nykyisessä kodissamme, jos jompi kumpi tulee niin krämpäksi, ettei pääse kiipeämään rappusia. Portsan-kodissa Turussa on kolme kerrosta ja portaita joka paikkaan.

Ei tässä mitään vanhainkotia olla puuhaamassa, vaikka siltä ehkä vaikuttaa. Vanheneminen on kuitenkin otettava huomioon ja mitä nyt olen nähnyt, niin useimmille se tuo jotain rajoitteita. Minä tietysti haluaisin olla se teräsmummo, joka pilkkoo yhdeksänkymppisenä klapit, luo lumet ja käy auttamassa nuorempiaan. Jos toiveet ja todellisuus eivät kuitenkaan kohtaa, niin parempi asua jo valmiiksi kodissa, jossa kaikki on yhdessä kerroksessa ja kulku esteetöntä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti