torstai 16. marraskuuta 2017

Miten rakennuttajan henkinen kantti kestää?


Minulla olisi nyt ehdotus. Ehdotan, että talokauppiaat ottavat kuisti-,  terassi- ja autotallimoduulien lisäksi valikoimaansa "Rakennuttajan henkinen valmennus" -osion. Se voisi sisältää muutoskonsultin tai psykologin pitämän muutaman tunnin session jonka kuluessa asiakas pääsisi käsittelemään edessä olevia kokemuksia ja niiden mahdollisesti herättämiä tunteita.

Ei sellaista kukaan raaskisi ostaa, mutta tarpeen olisi. Huomaan sen nyt ja ihmettelen miten minä, aikuinen ihminen, olen lähtenyt täysin valmistautumattomana koitokseen, joka sentään on suurin hankkeeni ikinä.

Perustelen tämän sillä, että tavallisen ihmisen tavalliset ostokset ovat yleensä pieniä. Suuria ostoksia tässä tasapaksussa elämässä edustaa joku kolme ruokakassillista ennen joulua. Jos tähän lisätään vielä vessapaperisäkki, puhutaan jo ihan valtaisista ostoksista.

Ja mitä nyt tapahtuu?


Rekka-autot (en tiedä, ovatko ne virallisesti rekkoja, mutta muuta nimeä en keksi) toisensa jälkeen tulevat tänne ja purkavat suuret kuormansa ja minä ajattelen, että mitä ihmettä nyt tapahtuu, olenko minä todella saanut tämän aikaan ja onko minulta mennyt järki? Minulta ja meiltä, kaksihan meitä tässä sentään on.
Niin, että kun aina ennen ollaan säästetty ja ostettu se halvempi joku ja sitäkin vain vähän, niin nyt - ei kun rekkakuormallisia tavaraa, sadoillatuhansilla euroilla.

Taivas varjele.

Tältä se tuntuu. Ja tämän takia talon hankkimista suunnittelevien noviisien on syytä pohtia myös henkisen eikä vain taloudellisen kanttinsa kestoa. Henkinen puoli ei ole koetuksella vain mahdollisen rakennusaikaisen fyysisen rasituksen vuoksi vaan myös siksi, että sitten kun alkaa tapahtua, tapahtuu äkkiä ja isosti.

Ja kuten kuvasta näkyy, talotoimitus tapahtui tänään kuten puhe oli. Työmaapäällikkö oli käymässä ja totesi perustukset ja täytöt ja kaiken ihan hyviksi, nekin siis tulivat ajoissa kuntoon. Maanantaina kai tulevat timpurit ja aloittavat työn.

Tytär tosin arveli, ettei mitään timpureita ole tulossa, vaan jossain noiden pakettien uumenissa on kokoamisohjeet, samalla tavalla kuin Ikea-huonekaluissa. Pitääkin katsoa, löytyykö Raksa-järjestelmän "Yleiset ohjeet"-kohdasta joku maininta, jota en ole huomannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti