sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Tällä viikolla se tulee

Työ perustusten ympärillä on jatkunut. Kaivinkone on taas tontilla ja nyt kuvassa näkyvä saostussäiliökin on jo kaivettu maahan ja peitelty sinne.


Nyt on sunnuntai. Talotoimitus on ensi torstaina. Sievi-talon työpäällikkö kävi viime viikolla ja vaikutti vähän huolestuneelta sen suhteen, saadaanko tontilla kaikki valmiiksi talotoimitusta varten. Olen kuitenkin luottavainen, sillä maanrakennusmiehet ovat ammattilaisia ja sanovat, että kyllä saadaan.

Rakennusmääräykset on varmasti tehty hyvää tarkoittaen, mutta niissä ei aina tunnu olevan järkeä. Vai onko olemassa järkiperusteet vaikkapa sille, että talon alle on tehtävä salaojitus siitä huolimatta, että talo rakennetaan paikalle, josta vesi valuu joka tapauksessa alaspäin? Eikö tällainen itsestäänselvyys voisi olla seikka, joka antaisi luvan poiketa määräyksistä vai onko niin, että jos poikkeamisen mahdollisuus olisi, se pian riistäytyisi mahdottomuuksiin ja sitä käytettäisiin väärin?

Siellä ne nyt joka tapauksessa ovat, niin salaojaputket kuin sadevesiputketkin. Sekä myös patolevyt ja sokkelin ulkopuolelle tulevat styroksit. Aamuksi odotetaan taas kaivinkonemiestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti