sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Herään maanantaiaamuun toiveikkaana

Rakennuttajan jokainen maanantaiaamu on toiveikas. Tänään varmaan tapahtuu, pian pimeyden keskeltä välähtävät ensimmäiset auton valot, sitten toiset, takaovet avataan, työkalut otetaan esiin, valonheittimet syttyvät. Rakentaminen jatkuu, koko viikon, seuraavan ja sitä seuraavan. Hyvin koulutetut, asiansa osaavat täsmätiimit tulevat ja hoitavat hommansa, toinen toisensa jälkeen.

Tyhjiä viikkoja ei enää tule.

Ehkä se tapahtuu jo tänään.Aika monta - omasta mielestäni liian monta - kertaa olen jo seissyt taloaihion sisällä ja tuijottanut näkymää takapihalle. Yksin.

Tarkastelin taas vaihteeksi Raksaa, talotoimittajan ja rakennuttajan yhteistä info- ym. -systeemiä ja sitä rakentamisen aikataulua, joka siellä on. Se on viitteellinen, suuntaa-antava, muuta ei väitetäkään. Hyvä niin, sillä suuntaa-antavan aikataulun mukaan meillä pitäisi olla tehtynä jo IV-aloitus, KVV-aloitus, lattiavalu, sähköjohdotus, paneelien sisäänkanto ja takka-asennus. Tällä viikolla sisälevytysten pitäisi valmistua. Tämä kaikki siis sen lisäksi, mitä on jo tehty.

Mitä tästä opimme?

Jos suunnittelet talon rakennuttamista, älä tee liian tiukkaa muuttoaikataulua. Vanhasta asunnosta ei pidä luopua, ennen kuin sinulla ihan varmasti on paikka, minne mennä.

Ja senkin opimme, että huonohermoisten hosulien ei kannata ollenkaan ryhtyä, siitä ei tule mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti