tiistai 16. tammikuuta 2018

Silmä tottuu

Maanantaina ja tänään tiistaina rakennuksella ei ole tapahtunut mitään. Eilen katselin Sievi-talon sivuja ja huomasin, että meidän talonäyttelymme on jo siellä, viikolla 17. Mahtaako onnistua?

Kävin ottamassa taloistamme kuvan vähän kauempaa, metsän reunasta. Hyvin tuo uusi sopii vanhan kaveriksi. Sitten joskus, kun talo on maalattu punaiseksi ja piha siistitty, tuskin huomaa, että toinen taloista on ihan uusi.


Kun perustukset tehtiin, olin vähän pettynyt siihen, että talo tulee tasan vastapäätä vanhaa taloa. Halusin, että se olisi ollut hiukan sivuittain, siten, että suurimmalta terassilta on mahdollisimman laaja ja esteetön näköala ympäristöön. Nämä on vähän semmoisia fengshuijuttuja vaikka en millään muotoa ole perehtynyt asiaan. Joidenkin asioiden  - kuten nyt tämän talon asemoinnin - suhteen vain on heti sellainen tunne, että sen täytyy olla juuri näin eikä mitenkään muuten.

Nyt asialle ei mahda enää mitään eikä se varmaan vaivaa ketään muuta kuin minua jos enää minuakaan.

Kuvan etualalla oleva pelto on joskus kuulunut tähän meidän tilaamme. Kaikkiaan peltoa on ollut noin 6 hehtaaria. Tila on elättänyt perheen, jossa oli ainakin kahdeksan lasta.

Pellot on jossain vaiheessa myyty ja tontti on "enää" 1,5 hehtaaria.

Jos olisin nuorempi, suunnittelisin täyttä päätä hevosen ostoa, lampaiden ja kanojen hankkimista tai koirahoitolaa. Nyt alkaa olla niin mukavuudenhaluinen, että kissastakin on välillä liikaa vaivaa ja ajatus vahtikoiran ottamisesta on enemmän uuvuttava kuin innostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti